In een artikel van de Telegraaf biecht een vrouw op dat ze zich behoorlijk schaamt voor haar gesnurk.
De vrouw heeft sinds kort een nieuwe vriend, maar het snurken staat hun relatie in de weg. Ze snurkt al sinds haar zeventiende. Ze kreeg toen van een vriendin de opmerking dat ze snurkte als en grasmaaier en sindsdien schaamt ze zich zo erg dat ze nergens meer durft te blijven slapenn.
Toen ze een relatie kreeg met haar (inmiddels ex-)man was het snurken geen probleem, omdat de man zelf ook snurkte. Een paar jaar na de scheiding ging ze weer daten. Dit zorgde weer voor de nodige twijfels en onzekerheid: wat als haar date vroeg om te blijven slapen? Zo lang mogelijk verzon ze smoezen om maar niet te blijven slapen. Dat zorgde voor achterdocht, hij vroeg zelfs of ze misschien een ander had.
De relatie staat nu op een kantelpunt: door haar rare gedrag en alle excuses is ze bang dat hij alsnog afhaakt. Maar opbiechten dat ze zo snurkt durft te niet omdat ze bang is dat dat het einde van de relatie betekent.
Veel mensen hebben een snurkende partner. Er zijn ruim 4 miljoen Nederlanders die snurken. 60% hiervan is man, 40% vrouw. Vooral bij vrouwen rust er een groot taboe op snurken. Waar mannen hun gesnurk onschuldig weglachen en het zien als onderdeel van hun mannelijkheid, schamen vrouwen zich behoorlijk en vinden ze hun gesnurk totaal niet charmant.
Gelukkig is snurken vrij eenvoudig op te lossen met een anti-snurkbeugel. Er is zelfs een anti-snurkbeugel speciaal voor vrouwen. Meer weten? Neem contact op met onze experts.